Advertentie

Waterland stapt volledig uit Arseus

Frank Vlayen, de topman van Waterland in België.

Arseus-grootaandeelhouder Waterland heeft zijn volledige belang verkocht in de leverancier van goederen en diensten aan de medische sector. Aanvankelijk wilde de private-equitygroep een belang van 20 procent verkopen, maar tijdens de plaatsing werd beslist om het integrale belang te verkopen.

De verkoop gebeurde via een versnelde verkoopprocedure ('accelerated bookbuilding'), laat de beurswaakhond FSMA weten. Aanvankelijk ging het om een pakket van ongeveer 6,27 miljoen aandelen. Bij de schorsing was een aandeel Arseus 37,3 euro waard.

Maar tijdens de verkoopprocedure besloot Waterland over te gaan tot een verkoop van zijn integrale belang, goed voor 26,72 procent van het kapitaal van Arseus. Het pakket van 8.363.865 aandelen werd geplaatst aan 35 euro per stuk. Dat brengt de opbrengst voor Waterland op 292,7 miljoen euro.

Waterland was tot dusver de grootste aandeelhouder van de leverancier van producten voor de medische sector. Volgens onze informatie plaatste de private-equitygroep de aandelen via de banken JPMorgan, Petercam en KBC Securities.

Coucke

De op een na grootste aandeelhouder van Arseus was tot voor kort Marc Coucke, de CEO van Omega Pharma. Arseus is een voormalige divisie van Omega Pharma. Maar Coucke bouwde de jongste maanden zijn belang stelstelmatig af. Hij bezit slechts iets meer dan 2 procent van de aandelen, tegenover bijna 10 procent midden vorig jaar.

Tenzij er bij de Waterlaznd-transactie een grote koper opdook die zich zo ontpopt tot nieuwe grootaandeelhouder van Arseus, betekent dit dat BNP Paribas de grootste aandeelhouder van het bedrijf wordt. Via verschillende dochters heeft de Franse bankgroep 12,65 procent in handen van Arseus, volgens de cijfers van Bloomberg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud