Advertentie

Waterland verkoopt Pierre Lemmens aan Sweco

Frank Vlayen, de topman van Waterland in België.

Het investeringsfonds Waterland verkoopt Pierre Lemmens Company (PLC), zijn enige Waalse particpatie, aan het Zweedse Sweco. De overnameprijs is niet bekend.

Sweco is een Zweedse sectorgenoot van PLC. Het is een portefeuillebedrijf van de investeringsmaatschappij Latour. Die is in handen van de Zweedse miljardair Gustaf Douglas en zijn familie. Het is met een omzet van 864 miljoen euro ettelijke keren groter dan PLC (26 miljoen omzet in 2012-2013).

PLC maakt ventilatie- en luchtbehandelingskasten voor de niet-residentiële markt (magazijnen, supermarkten, kantoren). Voordat Waterland bijna drie jaar geleden aan boord kwam, was het volledig in handen van de familie Lemmens. Topman Stephan Lemmens behield bij de intrede van het fonds een ‘substantiële’ minderheid en bleef aan het roer. Sweco koopt nu 90 procent van PLC.

Waterland is een van de actiefste investeringsfondsen in België. Zijn bekendste participaties zijn Omega Pharma en het kranenbedrijf Sarens. Waterland zit ook in het infrastructuurbedrijf Infra Group/Verbraeken, het isolatiebedrijf Ipcom en het verstrekte onlangs groeikapitaal aan Unimar (diepvriesproducten voor de bakkerijsector) en aan de brouwerij Bosteels (Kwak, Tripel Karmeliet). Het was ook een tijdlang referentieaandelehouder van Arseus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud