Advertentie

150 fabrieken dicht rond toekomstig Disneyland Shanghai

Op de werf van Disneyland in Shanghai was de torenspits van het grootste en hoogste Disney-kasteel in juni al te zien. ©REUTERS

De autoriteiten van Sjanghai gaan 153 vervuilende en verouderde industriële sites sluiten die in de omgeving van het toekomstige Disneyland-park liggen.

Dat amusementspark moet volgend jaar de deuren openen. Deze ‘zwaar vervuilende en weinig efficiënte’ fabrieken moeten tegen eind 2016 gesloten zijn, liet het economisch agentschap van de stad Sjanghai gisteren weten. De betrokken bedrijven zijn vooral actief in de sectoren chemie, textiel en mechanische onderdelen.

2016
Het pretpark van Disney in Shanghai moet in 2016 de deuren openen.

De bouw van Disney Shanghai werd aangevat in 2011. De opening was aanvankelijk voorzien voor dit jaar, maar werd door de Amerikaanse groep uitgesteld naar 2016. Het park heeft een kostenplaatje van om en bij 5,5 miljard dollar. Het centrum van het park bestaat uit de Tuinen van de Verbeelding, een collectie Chinese tuinen met een oppervlakte van 4,4 hectare. Het Enchanted Storybook Castle zal het grootste en hoogste Disney-kasteel worden en een ondergrondse boottocht herbergen.

Het park is eigendom van en wordt uitgebaat door een joint venture tussen The Walt Disney Company en de Shanghai Shendi Group. Behalve in Florida, Californië en Parijs is er ook in Tokio en Hongkong al een Disneyland-park.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud