Cinemabezoek bij Kinepolis neemt fors toe

©Wim Kempenaers (WKB)

De bioscopen van de Kinepolis-groep ontvingen het voorbije kwartaal ruim 12 procent meer bezoekers, maar in eigen land stagneerde het aantal filmliefhebbers.

Entertainmentgroep Kinepolis ontving in de periode juli-september 4,69 miljoen bezoekers, een toename met 12,2 procent tegenover dezelfde periode van vorig jaar. De groei was het sterkst in Frankrijk en Spanje (elk 11,4%) , in ons land stagneerde het aantal bezoekers (-0,2%) op 2,07 miljoen. In Spanje is de groei vooral te danken aan twee overgenomen bioscopen, in Frankrijk hadden succesvolle films en het slechte weer een positieve impact.

Traditiegetrouw geeft Kinepolis bij zijn kwartaalcijfers geen gedetailleerde financiële cijfers, maar de groep meldt wel dat de ticketverkoop (box office opbrengsten) sneller steeg dan het aantal bezoekers. Ook de verkopen in de cinemacomplexen (in-theatre sales) gingen hoger, zowel per bezoeker als globaal. De business-to-business opbrengsten groeiden eveneens in het derde kwartaal net als de vastgoedopbrengsten, als gevolg van de aankoop van het bioscoopgebouw Toison d'Or in Brussel.

Kinepolis boekte globaal ook meer winst: de courante ebitda of winst voor belastingen, intresten en afschrijvingen ging hoger. Maar per bezoeker zakte de ebitda en dat is te wijten aan de overnames in Spanje en Nederland, zo legt de groep uit. Die complexen worden immers gehuurd. Netto kende de schuldenlast een aangroei in vergelijking met 30 juni en dat is dan weer een gevolg van de overname van de Nederlandse Wolff Bioscopen  groep, de aankoop van Toison d'Or en de inkoop van eigen aandelen.

Het aandeel sloot gisteren 0,9% hoger op 32,10 euro. Petercam heeft een koopadvies voor Kinepolis en een koersdoel van 33 euro. Dat koersdoel past het beurshuis straks mogelijk aan na analyse van de resultaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud