Advertentie
Advertentie

Digitaal amfitheater wordt pronkstuk van Hasseltse Corda Campus

Een artistieke impressie van de nieuwe Corda Arena

Op de Corda Campus in Hasselt verrijst tegen 2024 een hypermodern congres- en evenementencentrum. De Corda Arena zal plaats bieden aan 4.000 bezoekers en krijgt een stevige digitale uitrusting. Het project kost 32 miljoen euro.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakte de bouw van de Corda Campus maandagmiddag bekend op een persconferentie. Ze draagt via Toerisme Vlaanderen een derde van de investering.

De congreszaal komt naast het bestaande Corda 1 gebouw, op het terrein met de watertoren.

De Corda Arena wordt gehuisvest in een gebouw van 60 bij 60 meter en 24 meter hoog, naast het bestaande Corda 1-gebouw en de bekende watertoren, die mee geïntegreerd wordt in het project. De vloeroppervlakte zal ongeveer 10.000 m² bedragen, vergelijkbaar met Corda 1.

De Corda Campus, iets buiten het stadscentrum van Hasselt, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een succesverhaal van de Limburgse economische reconversie. Na de sluiting van Philips in 2004 werd het terrein herontwikkeld tot een technologisch bedrijvenpark met veel aandacht voor extra diensten en ontspanningsmogelijkheden. Intussen huizen er 250 bedrijven die werk geven aan 5.000 mensen.

E-sports

Een impressie van het 'amfitheater'.

Het nieuwe congrescentrum moet Corda nationaal en internationaal op de kaart zetten. Het is de bedoeling om er niet alleen zakelijke congressen, maar ook andere evenementen te laten plaatsvinden, zoals kampioenschappen in nichesporten zoals e-sports (live gamingwedstrijden met publiek).

De ‘arena’ wordt een soort amfitheater, uitgerust met moderne systemen om evenementen uit te zenden of te streamen. Op de helft van de oppervlakte komen kantoorunits, die tegelijk als ‘skybox’ kunnen dienen wanneer er evenementen plaatsvinden. De andere helft van de oppervlakte kan benut worden als eventruimte. De maximale capaciteit wordt 4.000 mensen.

Uitstraling

Waar steden als Brugge en Gent hun historisch karakter kunnen uitspelen, willen we in Hasselt de kaart trekken van het digitale.
Zuhal Demir
Vlaams minister van Toerisme

De bouwheer is Corda Campus NV, een dochtervennootschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Het project krijgt evenwel steun van Toerisme Vlaanderen omwille van de uitstraling die het met zich kan meebrengen. Congrestoerisme, dat zowat een vijfde uitmaakt van de bezoeken aan Vlaanderen, is een van de speerpunten in het relanceplan van Demir. ‘Waar steden als Brugge en Gent hun historisch karakter kunnen uitspelen, willen we in Hasselt de kaart trekken van het digitale’, zegt ze.

Het project zit nog in een voorbereidingsfase, maar bij Corda wordt gerekend op een totale doorlooptijd van 2,5 tot 4 jaar. De ambitie is tegen 2024 klaar te zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud