Disney+ kampt met technische problemen bij lancering

Disney+ is beschikbaar in de VS, Canada en Nederland. ©AFP

In de VS en Canada is Disney+ gelanceerd, de langverwachte streamingdienst van Disney. In Europa is het platform voorlopig alleen in Nederland beschikbaar.

De lancering gaat gepaard met een aantal technische problemen. De website Downdetector.com meldde in de eerste uren dat de dienst operationeel was, bijna tienduizend klachten.

Gebruikers klaagden dat de app niet of traag opstartte. Ook waren er klachten dat bepaalde populaire titels, zoals de Star Wars-films en de nieuwe serie The Mandalorian, niet beschikbaar waren. Daarnaast waren er meldingen dat bepaalde seizoenen van The Simpsons in een verkeerd beeldformaat stonden.

Het bedrijf gaf dinsdagmiddag een korte verklaring af waarin het erkent dat de nieuwe dienst een aantal kinderziektes ondervindt. 'De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen', meldt het bedrijf aan The Hollywood Reporter.

Disney+ stapt in de markt aan een abonnementsprijs van 7 dollar per maand. Het mikt binnen de vijf jaar op 90 miljoen gebruikers wereldwijd.

In Nederland draait het platform sinds half september op proef. Consumenten konden een deel van de 'oude' content die Disney+aanbiedt gratis bekijken. Er zouden volgens een onderzoek van Telecompaper tot dinsdag zo'n 660.000 mensen een abonnement op Disney+ hebben genomen. Deze cijfers zijn overigens door Disney zelf niet bevestigd.

De bibliotheek bestaat onder meer uit alle films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en 30 seizoenen van de hitserie 'The Simpsons'. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren. Zo is vanaf vandaag de eerste aflevering van 'The Mandalorian' beschikbaar, een spin-off van de 'Star Wars'-films.

Marktleider Netflix ziet de concurrentie verder toenemen. Naast Disney hebben ook Apple en Amazon eigen streamingdiensten.

Disney  wint 1,6 procent. Sinds januari kwam er al 30 procent bij de koers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n