Disney+ start op 15 september in België

Stormtroopers bij de première van Disney's 'The Rise Of Skywalker' in LA in 2019. ©Photo News

De streamingdienst van de entertainmentreus gaat tegen 6,99 euro per maand de concurrentie aan met Netflix.

Disney+, het videostreamingplatform van Disney, opent op 15 september de virtuele deuren in België. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eerder was sprake van een lancering deze zomer, maar dat was vorige maand verschoven naar 'september'. Nu is een precieze datum geprikt. 

Behalve in België wordt de streamingdienst dan ook in Portugal, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, IJsland en Luxemburg gelanceerd. Disney+ maakt ook de abonnementsprijs bekend voor de Belgische markt: 6,99 euro per maand of 69,99 euro voor een jaarabonnement.

Met Disney+ gaat de concurrentie om de aandacht van de online tv-kijker weer een versnelling hoger. Eerder kregen de klassieke Vlaamse tv-zenders al concurrentie van Netflix, de winnaar van de lockdown, Apple TV, de videostreaming van Amazon en het betalend filmaanbod op YouTube.

Disney gooit in die strijd een catalogus aan films en series van The Walt Disney Company, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars-producent Lucasfilm.

Disney+ startte eind vorig jaar en mikt dit jaar op 60 tot 90 miljoen betalende abonnees wereldwijd. In april stond de teller op 50 miljoen mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud