Gokreus GVC biedt op Ladbrokes

Ladbrokes is vooral bekend om sportweddenschappen, maar gokkers konden er ook inzetten op de Brexit. ©BELGAIMAGE

De Britse bookmaker GVC, bekend van sportweddenschappen en internetpoker, werkt aan een bod van 3,9 miljard pond (4,4 miljard euro) op zijn concurrent Ladbrokes.

Het aandeel van de Britse sportweddenschappengroep Ladbrokes Coral steeg bij de opening van de Londense beurs 26 procent na een persbericht over een mogelijke combinatie met GVC tot een wereldleider in gokkantoren en online weddenschappen. Het mogelijke bod van maximum 3,9 miljard pond (203,7 pence per aandeel) is de helft meer dan de beurswaarde van Ladbrokes voor de aankondiging. 

Het zou voor GVC een nieuwe grote deal zijn na de overname in 2016 van de gokwebsite Bwin, die ook in ons land actief is. GVC heeft 79 miljoen geregistreerde leden via websites als Sportingbet en Partypoker die beschikbaar zijn in 21 talen. 

Het 230 jaar oude Ladbrokes heeft naast online activiteiten ook een groot netwerk aan gokkantoren in winkelstraten. In ons land is het de nummer één in de sector.

Echte jackpots

In het gezamenlijke persbericht geven beide bedrijven aan dat GVC een bod overweegt in cash en aandelen. De huidige aandeelhouders van Ladbrokes Coral zouden daardoor 46,5 procent van de gecombineerde groep bezitten.

Politici willen Ladbrokes' gokterminals aan banden leggen wegens te verslavend.

De precieze fusievoorwaarden zijn afhankelijk van de nieuwe regels die de Britse regering aan het uitwerken is voor gokterminals. Die toestellen zijn echte jackpots voor Ladbrokes, maar politici willen ze aan banden leggen omdat ze erg verslavend zijn en gokkers er snel zeer zware verliezen mee kunnen oplopen. Als de reglementering veel strenger wordt, kan de biedprijs dalen naar 3,1 miljard pond.

GVC haalt een netto-omzet van 731 miljoen pond uit zijn online activiteiten. Ladbrokes was dat jaar goed voor 2,35 miljard pond omzet, waarvan 666 miljoen pond via het internet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content