Groot gat in beveiliging Fortnite

©REUTERS

In de populaire game Fortnite is een groot veiligheidslek ontdekt. Het is onduidelijk of hackers hier een voordeel hebben uitgehaald.

Door het lek konden hackers spelers bestelen. Ze konden toegang kunnen krijgen tot accounts, waardoor ze onder meer spullen in het spel konden kopen op kosten van hun slachtoffers. Ook konden de aanvallers meeluisteren met gamers, en zelfs met gesprekken in de kamer waar de gamers zitten. Het is niet bekend of mensen hier daadwerkelijk slachtoffer van zijn geworden.

Phishingmails

De beveiliger Check Point ontdekte het gat. Volgens het bedrijf komt het lek door fouten van Fortnite-maker Epic Games. Kwaadwillenden kunnen phishingmails sturen vanaf een domein van Epic Games. Als een speler daar nietsvermoedend op klikt, zouden zijn tokens in handen van de hackers komen. Die tokens zijn speciale codes die de game gebruikt om de identiteit van een speler te controleren. Zo kunnen hackers zich voordoen als echte gamers.

Check Point zegt dat Epic Games het probleem inmiddels heeft opgelost.

Populair

Fortnite is een van de populairste games ooit. Er zijn ongeveer 200 miljoen geregistreerde spelers, van wie er bijna 80 miljoen regelmatig spelen. Fortnite is in principe gratis, maar gamers kunnen er allerlei extra's voor aanschaffen. Er bestaan uitgaven van het spel waarvoor wel moet worden betaald.

Er zijn drie versies: 'Save the World', 'Battle Royale' en 'Creative'. In 'Save the World' moeten teams samenwerken om zombies te verslaan. In 'Battle Royale' belanden honderd gamers op een eiland en moeten ze tegen elkaar vechten. Wie het langst in leven blijft, wint. In 'Creative' mogen spelers zelf een wereld bouwen waarin ze spelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content