Kinepolis koopt Spaanse bioscoopgroep voor 26 miljoen

Een van de zalen die Kinepolis in Spanje in handen krijgt. ©Kinepolis

Door de deal verwerft de Belgische beursgenoteerde speler twee bioscoopcomplexen in het Zuid-Europese land en baat hij de drie grootste Spaanse bioscopen uit.

Kinepolis Group neemt twee Spaanse bioscopen over, ‘Full’ in Barcelona en ‘El Punt Ribera’ in Valencia. Beide maken deel uit van de bioscoopgroep El Punt, eigendom van de familie Sallent. De bioscoop ‘El Punt Vallès’, ook uit Barcelona, maakt geen deel uit van de transactie.

Het ‘Full’-megaplex telt 28 zalen en 2.689 zitplaatsen en ontvangt jaarlijks meer dan 1,3 miljoen bezoekers. Het is de tweede grootste bioscoop in Spanje. Het pand wordt gehuurd en staat in een commercieel centrum naast de luchthaven op 14 kilometer van Barcelona. ‘Full’ is volgens Kinepolis het paradepaardje van El Punt: alle zalen zijn uitgerust met 4K-projectoren.

Valencia

‘El Punt Ribera’ is gelegen in een commerciële zone in Alzira ten zuiden van Valencia. De cinema, waarvan het vastgoed in eigendom is, telt tien zalen en 2.528 zitplaatsen en ontvangt meer dan 300.000 bezoekers per jaar.

De transactie heeft een ondernemingswaarde van 25,8 miljoen euro. De overname is wel nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de Spaanse mededingingsautoriteit.

Kinepolis heeft al zes bioscopen in Spanje, goed voor 99 schermen en meer dan 28.000 zitplaatsen. Na deze overname zal het de drie grootste cinemacomplexen in het land uitbaten: Full, Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid - de grootste - en Kinepolis Valencia. De groep is behalve in Spanje en haar thuismarkt België ook actief in Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Polen en Canada.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud