Advertentie

Kinepolis breidt uit in Frankrijk

Kinepolis-CEO Eddy Duquenne ©BELGA

Met een achtste vestiging in Frankrijk zet de bioscooopuitbater zijn Europese opmars verder.

Kinepolis breidt uit in Frankrijk, na België met zo'n kwart van de inkomsten de belangrijkste markt van de bioscoopgroep. Er komt een achtste bioscoopcomplex met 10 zalen en 1.530 zitplaatsen, in Brétigny-sur-Orge ten zuiden van Parijs. De werken starten volgende maand, op kruissnelheid moeten er 500.000 bezoekers per jaar komen. Ter vergelijking: over heel 2013 lokten de zeven bestaande Kinepolis-complexen in Frankrijk 5,8 miljoen bezoekers.

De groep geeft geen details over het prijskaartje, maar financiering lijkt geen probleem. Kinepolis boekt al jaren een stevige kasstroom en CEO Eddy Duquenne maakt er geen geheim van die kasstroom te willen aanvullen met schulden, gebruik makend van de lage rentestand. Zo broedt de groep op dit ogenblik op een nieuwe obligatie-uitgifte.

Vorig jaar verwierf Kinepolis ook al de controle over twee Spaanse bioscopen en de Nederlandse Wolff-cinema's. Daarmee is de honger zeker nog niet gestild. Begin deze week stelde beurshuis KBC Securities dat er ruimte is voor nog eens 100 miljoen euro aan overnamedeals. Dat is ook de boodschap die Kinepolis zelf geeft: 'Kinepolis wil haar positie uitbreiden en evalueert bijkomende projecten die passen in de expansiestrategie'.

BC Securities-analist Guy Sips schat dat de bioscoopgroep dit jaar 7,5 miljoen euro investeert in het project (afwerking en bemeubeling). Kinepolis zelf geeft geen cijfers vrij. De winst per bezoeker in het nieuwe complex zal wel lager liggen dan in de andere 7 Franse locaties, aangezien Kinepolis het gebouw huurt van ontwikkelaar Immochan.

Aan de telefoon ontkent Duquenne dat de obligatie-uitgifte speciaal dient om de nieuwe Franse investering te financieren. 'In het licht daarvan is Brétigny-sur-Orge een relatief kleine investering. Die obligatie, waarvoor intern al een looptijd en uitgiftedatum zijn vastgelegd, moet vooral dienen om de investeringen in vastgoed die op ons afkomen beter in overeenstemming te brengen met de looptijd van de financiering.'

Bank Degroof verhoogt het koersdoel voor de cinemagroep van 30 naar 32,5 euro, maar verandert niets aan zijn advies 'houden'.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud