Mayweather klopt McGregor in tiende ronde

Floyd Mayweather (links) had weinig moeite om Conor McGregor te verslaan. ©AFP

In de 'Money Fight' in Las Vegas heeft de Amerikaanse topbokser Floyd Mayweather (40) zoals verwacht de maat genomen van de Ierse kooivechter Conor McGregor (29).

Mayweather haalde het in de tiende ronde met technisch K.O.

De Amerikaan, die voor de kamp uit pensioen kwam, blijft zo ongeslagen. Hij won al zijn 50 bokskampen, een record. 'The Money Fight' draaide niet om een officiële titel, wel om heel veel geld.

McGregor, die een indrukwekkende erelijst heeft in de Mixed Martial Arts (MMA), werd vooraf nauwelijks een kans toegedicht in zijn professionele boksdebuut. De Ier startte echter sterk en won volgens kenners de eerste ronden op punten.

Hij raakte echter vermoeid en Mayweather nam de kamp over. Na 1 minuut en 5 seconden in de tiende ronde maakte de scheidsrechter een einde aan de strijd en riep Mayweather uit tot winnaar.

300 miljoen dollar

'Vandaag was zeker mijn laatste match. Ik koos daarvoor de juiste danspartner', zei Mayweather na afloop van het duel. 'McGregor was een stuk beter dan ik dacht. Hij vocht goed, maar ik was vandaag de sterkste.'

Het langverwachte en gehypete titanenduel draaide niet om een officiële kampioenstitel, maar wel om veel geld. Het werd dan ook 'The Money Fight' genoemd. De boksers delen liefst 300 miljoen dollar (253 miljoen euro) prijzengeld onder elkaar - goed voor de helft van de 600 miljoen dollar aan sponsor- en televisierechten die het gevecht genereerden.

De winnaar kreeg ook de 'Money Belt', die speciaal voor het evenement is gemaakt. De gordel bestaat uit krokodillenleer en telt 3.360 diamanten, 600 saffieren en 300 smaragden.

Met 50 overwinningen zonder nederlaag wordt Mayweather de succesvolste bokser aller tijden. Hij steekt de Amerikaan Rocky Marciano voorbij, die in 1956 ongeslagen met pensioen ging, na 49 zeges.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content