Pairi Daiza zoekt 200 extra werknemers

Nijlpaarden in Pairi Daiza. ©AFP

Het dierenpark Pairi Daiza is in volle expansie en creëert dit jaar 200 nieuwe jobs.

Het gaat goed met Pairi Daiza. Het dierenpark zette het voorbije jaar een nieuw record neer. Het sloot af met net geen 2 miljoen bezoekers. In amper zes jaar tijd is Eric Domb, de bezieler en hoofdeigenaar van het park, erin geslaagd het bezoekersaantal te verdubbelen. 

De komst van twee panda's, de jaarlijkse nieuwigheden (zoals een nieuwe speeltuin en een gorillaverblijf) en de bekroning tot beste dierentuin van Europa lokten jaar na jaar meer nieuwsgierigen naar het Henegouwse dorp Brugelette. Maar het einde lijkt nog niet in zicht. 'We hebben voor de komende jaren een investeringsplan van 300 miljoen euro opgesteld', zei CEO Eric Domb een jaar geleden nog.

Twee primeurs

Dit jaar lanceert het bedrijf twee primeurs. Voor het eerst zullen parkbezoekers ter plekke tussen de dieren kunnen logeren. Een hotel en 24 lodges bieden plaats voor een 200-tal overnachtingen in The Last Frontier, een nieuw gebied van 8 hectare waarin Pairi Daiza de sfeer van British Columbia - een regio in Canada - wil creëren met onder andere wolven, beren, poema's, zeeleeuwen en elanden. Bovendien opent het park zijn deuren voor het eerst ook in de kerstperiode. Drie weken extra, boven op het normale seizoen dat loopt van april tot november.

800 werknemers

De uitbreiding van het park vertaalt zich meteen in het personeelsbestand. Pairi Daiza stelde vorig jaar tijdens de openingsdagen 400 seizoensmedewerkers te werk. Dat wordt dit jaar uitgebreid naar 600. Pairi Daiza zoekt extra krachten voor de hotels en lodges, de restaurants, de boetieks, het onthaal, de ticketing en de schoonmaak- en onderhoudsdiensten. 

Daarbovenop telt het bedrijf buiten het seizoen nog 200 vaste personeelsleden - financiën, dierenverzorgers, communicatie, botanische experten - wat betekent dat op de piekdagen 800 werknemers in Pairi Daiza rondlopen.

Volgens woordvoerder Mathieu Goedefroy zal het geen probleem vormen om alle beschikbare plaatsen in te vullen. 'Vorig jaar hebben een paar duizend mensen gereageerd op de vacatures. Dat zal dit jaar vermoedelijk niet anders zijn. Gisteren alleen al hebben we honderden kandidaturen binnengekregen', klinkt het. 

25 jaar

Pairi Daiza, dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert, haalde in het boekjaar 2017/2018 (aflopend eind maart) een omzet van 65,5 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 29,6 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op net geen 8 miljoen euro. Op de resultaten over het voorbije seizoen is het nog wachten tot in het najaar. Pairi Daiza is in handen van oprichter Eric Domb en van Marc Coucke. Samen haalden ze Pairi Daiza in mei 2016 na een beurscarrière van 16 jaar van Euronext Brussel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect