PlayStation 5 vanaf 19 november te koop in België

De nieuwste versie van Sony's spelconsole moet de strijd aangaan met de Xbox van concurrent Microsoft. ©AFP

Sony maakte de prijs en releasedata van de PlayStation 5 bekend, die de strijd moet aangaan met de Xbox Series X en S van concurrent Microsoft.

Sony, de Japanse fabrikant van de PlayStation 5, heeft de prijs en verschijningsdatum bekendgemaakt van de nieuwste versie van zijn populaire spelconsole. De topuitvoering, de versie met blu-rayspeler voor games op schijfjes, kost 500 euro.

Het instapmodel, de Digital Edition zonder schijflade, waarbij je alles streamt of downloadt via het internet, kost 400 euro.

In ons land en in Nederland zal de PlayStation 5 vanaf 19 november te koop zijn. In de Verenigde Staten, Japan en een aantal andere regio's komt die al een week eerder uit, op 12 november.

De Amerikaanse concurrent Microsoft kondigde eerder al de prijzen en verschijningsdata van zijn Xbox Series X en S aan. Die consoles kosten respectievelijk 500 en 300 euro en zijn vanaf 10 november wereldwijd te koop.

Concurrentieslag eind dit jaar

Eind dit jaar, in volle geschenkenperiode, zal zo de concurrentieslag tussen Sony en Microsoft in alle hevigheid losbarsten, wanneer veel consumenten hun keuze maken tussen de nieuwste spelcomputers. Het aanbod aan games is dan uiteraard van groot belang.

Sony hoopt gamers te strikken met een paar exclusieve games, waaronder een nieuwe editie van de Final Fantasy-serie en een nieuwe God of War.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud