Prijsduif Armando verpulvert record

©BELGAIMAGE

Een koper heeft meer dan 1 miljoen euro op tafel gelegd voor de West-Vlaamse prijsduif Armando. Dat is meer dan het driedubbelde van het vorige recordbedrag dat werd neergeteld voor een sportduif.

1.252.000 euro. Zo veel vangt duivenkweker Joël Verschoot voor Armando, de 'Eddy Merckx van de duivensport'.

©Diego Franssens

Verschoot verkocht op een veiling via de duivenwebsite pipa.be 178 van zijn 500 duiven. Dat hij goed zou scoren, was al een tijdje duidelijk. MAar het bedrag dat een Chinese koper op tafel legt voor Armando, is ongezien.

Door de stijgende interesse uit China, lopen de jongste jaren de bedragen die worden besteed aan topduiven enorm op. Recent werd er nog 400.000 euro opgehoest voor de duif Nadine, een record. Maar Armando verpulvert dus nu dat record.

Het dier verhuist wellicht niet naar China, maar zal gebruikt worden om mee te kweken. Het nageslacht van Armando zal dan wel richting China verhuizen, waar meer dan 1 miljoen mensen actief zijn in de duivensport. Hoewel het Belgische wereldje veel kleiner is, wordt de Belgische competitie gezien in China aanzien als de 'Champions League' van de duivensport.

Herlees hier onze reportage over de business achter Belgische duiven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content