Advertentie

Tomorrowland wil opnieuw naar het buitenland

Vanaf 2013 vond Tomorrowland onder de naam 'TomorrowWorld' plaats in de VS, maar dat avontuur mislukte. Nu willen de Belgische organisatoren het opnieuw proberen in het buitenland. ©BELGA

Over enkele jaren zullen er waarschijnlijk opnieuw buitenlandse edities worden georganiseerd van dancefestival Tomorrowland. Een eerder internationaal avontuur mislukte.

De organisatoren van het Belgische dancefestival Tomorrowland hebben een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse concert- en festivalorganisator LiveStyle. Daarin engageren beide partijen zich om buiten België festivals te organiseren die gebaseerd zijn op het wereldwijd bekende Tomorrowland.

VS en Brazilië

200.000
Dit weekend trekken over drie dagen 200.000 festivalgangers naar Tomorrowland in Boom. Ook vorig weekend was dat zo.

Tot 2016 werkten Tomorrowland en LiveStyle - dat toen nog SFX Entertainment heette - al eens samen. Ze organiseerden sinds 2013 TomorrowWorld in de Verenigde Staten en sinds 2015 Tomorrowland Brasil, maar dat avontuur liep op een sisser af toen SFX vorig jaar in vereffening ging. Het bedrijf is intussen geherstructureerd en heeft met LiveStyle een nieuwe naam gekregen.

'De relaties tussen SFX en Tomorrowland waren verzuurd, maar nu er nieuwe mensen aan het roer staan bij het huidige LiveStyle, is er weer toenadering', zegt Tomorrowland-woordvoerder Debby Wilmsen.

Op elk continent

Beide partijen zullen nu bekijken waar en wanneer er een nieuwe buitenlandse editie komt van Tomorrowland. 'Een festival organiseren kost tijd, dus wellicht zal het pas voor na 2018 zijn. Maar als de zaken in een stroomversnelling komen, kan het vroeger.' Manu en Michiel Beers, die Tomorrowland in 2005 voor het eerste organiseerden, dromen ervan om het dancefestival op elk continent te organiseren.

Vrijdag raakte ook bekend dat Tomorrowland in België voortaan twee weekends per jaar zal worden georganiseerd in Boom. In 2014 vond het festival voor het eerst twee weekends plaats en ook dit jaar is dat het geval.

Dit weekend geven 200.000 festivalgangers uit de hele wereld het beste van zichzelf op de techno-, house- en drum-and-bass-beats van Tomorrowland. Ook vorige week verzamelden 200.000 electroliefhebbers in Boom.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud