portret

Basketlegende Kobe Bryant met pensioen

In een gedicht kondigt de Amerikaanse NBA-vedette Kobe Bryant (37) aan na dit seizoen te stoppen met basketbal.

De 37-jarige vedette speelde een indrukwekkend palmares bij mekaar. Hij won twee keer olympisch goud met de Amerikaanse nationale ploeg en werd vijf keer NBA-kampioen met de Los Angeles Lakers.

Na andere iconen als Kareem Abdul Jabbar en Karl Malone prijkt hij op de derde stek van topschutters aller tijden, met ruim 32.000 punten. Ooit scoorde hij 81 punten in één wedstrijd, net geen record.

Maar Bryant, die al jaren met blessures kampt, voelt dat de tijd rijp is om te stoppen. Hij kondigde zijn afscheid aan in een gedicht op de website The Players' Tribune. 'Dit seizoen is alles wat ik nog kan geven', schreef hij. Volgens Bryant weet zijn lichaam 'wanneer het tijd is om afscheid te nemen'. In het gedicht verklaart hij zijn liefde voor de sport. 'Een liefde zo diep dat ik alles gaf.'

Met een salaris van 25 miljoen dollar is Bryant op dit moment de best betaalde speler in de NBA. Maar zijn twintigste seizoen is ook zijn slechtste ooit. De Lakers staan momenteel laatste in de Western Conference.

De 81-puntenmatch van Kobe Bryant

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud