Belgische festivalexpert bouwt mee aan Duitse vaccinatiecentra

PRG levert onder meer licht- en geluidsinstallaties aan festivals als Tomorrowland. ©Photo News

PRG, een wereldleider in de technische ondersteuning van evenementen, levert vanuit ons land verlichting, schermen en netwerken voor twee vaccinatiecentra in Berlijn.

Duitsland besliste een maand geleden dat de vaccinatie tegen Covid-19 in 60 vaccinatiecentra zal gebeuren. Berlijn is de eerste deelstaat om twee van die tijdelijke dorpen in expohallen op te trekken. Het eerste opent over twee weken. Andere deelstaten zullen snel volgen.

De twee Berlijnse vaccinatiecentra worden vanuit ons land uitgerust met technische infrastructuur voor signalisatie, verlichting, geluid, video en internet. De leverancier is PRG België, een onderdeel van de multinational Production Resource Group. Die Amerikaanse gigant, met een omzet van 1 miljard dollar en 3.000 werknemers, is wereldwijd de hofleverancier van festivals (Tomorrowland, Coachella), autosalons, musicals, modeshows en bedrijfsevenementen. 

De pandemie deed 85 procent van onze omzet in rook opgaan, zegt Stephan Paridaen, de Belgische operationeel directeur (COO) van PRG. Het gros van het personeel werd op tijdelijke werkloosheid gezet. Alleen al in ons land zag de groep 15 festivals door haar neus geboord.

Het Duitse contract is zeer welkom om het omzetverlies te compenseren. Al blijft het een druppel op een hete plaat. 'De twee Duitse centra leveren in vier maanden 1 miljoen euro op', zegt Paridaen, die blij is dat hij zijn werknemers weer aan het werk kan zetten.

PRG springt niet alleen bij in Duitsland, waar het tijdens de eerste lockdown al twee noodhospitalen hielp opzetten. In de VS zet de groep haar mensen en apparatuur in voor vaccinatiecentra in Texas en Nevada. Ook Dubai broedt op soortgelijke centra.

Quid België?

In ons land is het wachten op de vaccinatiestrategie. De vaccinatie begint op 5 januari. Hoe is nog niet beslist. Mogelijk gebeurt de prik in de bestaande test- en triagecentra.

De openbare aanbesteding, de logistieke en technische planning en de testfase vragen veel tijd.
Stephan Paridaen
Operationeel directeur PRG

Waarom richt Duitsland afzonderlijke vaccinatiecentra op? ‘Bij vaccinatie heb je verschillende zones nodig voor het intakegesprek, de vaccinatie en de uitstroom van mensen - na de spuit mag je, voor opvolging, niet onmiddellijk naar huis. Bovendien heb je schaalgrootte nodig om veel mensen op hetzelfde moment te kunnen ontvangen. De lege expohallen in Kortrijk, Brussel en Hasselt zijn daarvoor ideaal', zegt Paridaen.

De topman hoopt dat onze regering zich bewust is van de timing. 'Er is veel tijd nodig voor de openbare aanbesteding, de logistieke en technische planning en de testfase.'

'We staan te springen om de vaccinaties te helpen vergemakkelijken. Om mensen te beschermen tegen Covid-19, zodat er volgend jaar wel een festivalzomer is voor de evenementenbusiness.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud