Advertentie
Advertentie

Britney Spears stapje dichter bij vrijheid

Britney Spears begon al in 2019 een gerechtelijke procedure tegen haar vader om haar beslissingsrecht minstens deels terug te winnen. ©AFP

Krijgt popster Britney Spears na 13 jaar weer de controle over haar geld en leven in handen? Nadat vader Jamie Spears is opgestapt als bewindvoerder, pleit hij voor een volledig einde van de curatele. Of dat uit oprechte bekommernis om zijn dochter is, is de vraag.

Na 13 jaar toezichthouder van Britney Spears te zijn geweest, heeft Jamie Spears een rechter dinsdag gevraagd de curatele van zijn dochter te beëindigen. In de rechtbankpapieren zou vader Spears beargumenteren dat als de zangeres denkt dat ze het leven aankan zonder de maatregel, ze die kans moet krijgen.

Hij zou ook aangeven dat er in die 13 jaar veel is veranderd en dat de redenen die er destijds waren voor de curatele 'mogelijk niet langer gelden'. Dat meldt de showbizzsite TMZ.

Na een blitzcarrière en onder forse druk van de paparazzi kreeg de Amerikaanse zangeres in 2008 een mentale inzinking. Omdat een rechtbank oordeelde dat ze niet meer in staat was zelf beslissingen te nemen, werd Spears 'onder bewindvoering' gezet. Sindsdien had haar vader het laatste woord over alles: van haar financiën - ruwweg 60 miljoen dollar - en zakelijke planning tot haar dagelijkse agenda.

Afgelopen maand liet Spears' vader na een getuigenis van zijn dochter weten die functie neer te leggen. Dat hij er nu voor pleit dat de curatele helemaal wordt opgeheven, is onverwacht. De zangeres begon al in 2019 een gerechtelijke procedure tegen haar vader om haar beslissingsrecht minstens deels terug te winnen.

De zaak kwam pas in een stroomversnelling na de emotionele getuigenis van Spears eind juni. Ze smeekte toen in de rechtbank om opnieuw de controle over haar leven te krijgen. In juli stemde de rechter in met het verzoek van de zangeres om haar eigen advocaat te zoeken. Ze werd eerder juridisch bijgestaan door een raadsman die was aangewezen door haar toezichthouders.

Er is veel veranderd. De redenen die er destijds waren voor de curatele gelden mogelijk niet langer.
Jamie Spears
Vader en bewindvoerder Britney Spears

Eigen hachje redden

Volgens TMZ wil vader Spears met de move vooral zijn eigen hachje redden. Hij zou Mathew Rosengart, de advocaat van zijn dochter, willen aftroeven door als eerste een standpunt in te nemen. Bovendien vraagt Spears de curatele te beëindigen zonder een mentale en medische check-up van Britney. Spears weet goed genoeg dat de rechter de bewindvoering nooit zal stopzetten zonder grondige controle, stelt TMZ. Zo zou Spears tweemaal zijn zin kunnen krijgen: door zijn oproep hoopt hij zijn naam te zuiveren, goed wetende dat de kans dat Britney weer zelf aan zet komt klein is.

De beslissing om de curatele te beëindigen ligt bij een rechter uit Los Angeles. De zaak zal besproken worden tijdens een hoorzitting op 29 september.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud