Chinezen stappen in Inter Milaan

De Nederlander Wesley Sneijder is een van de bekende gezichten bij Inter Milaan.

Een groep Chinese investeerders gaat een belang van 15 procent kopen in de voetbalploeg Inter Milaan. De bouwgroep China Railway Construction zal ook een nieuw stadion bouwen voor de Milanese ploeg.

Volgens het Chinese magazine Caixin en bronnen bij de club zouden de Chinezen 55 miljoen euro betalen voor de participatie van 15 procent. De familie Moratti zou de controle over Inter behouden. De voetbalclub bevestigde het bericht ondertussen.

Het nieuwe stadion van Inter moet tegen 2017 klaar zijn. In de komende maanden zal Inter Milaan in samenwerking met zijn nieuwe Chinese aandeelhouder beginnen te zoeken naar mogelijke locaties.

Tot nu toe deelt Inter een stadion met buur en rivaal AC Milaan. Het gaat om het stadion Giuseppe Meazza (beter bekend als San Siro). Het nieuwe stadion zou 60.000 zitjes tellen. San Siro telt er 80.000.

Speelterrein

De Europese topploegen zijn steeds meer het speelterrein van puissant rijke groeimarktinvesteerders. Bij Manchester City zwaaien investeerders uit de Emiraten de plak, bij Chelsea de Russische oliemagnaat Roman Abramovitsj en Paris Saint-Germain koopt zich dankzij de gulle steun van een Qatarese investeerder een sterrenploeg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud