Corona trekt streep door Tomorrowland Winter

©BELGA

De wintereditie van het dancefestival Tomorrowland is afgelast op vraag van de Franse overheid. Die annuleert grote internationale evenementen uit angst voor het coronavirus.

Het festival moest plaatsvinden in het skioord Alpe d'Huez, van 14 tot 20 maart. Daar trekt Covid-19, beter bekend als het coronavirus, een streep door. 

Wie een ticket voor het festival heeft, krijgt in de loop van de dag meer informatie van de organisatie.

Uitvlooien wie waar recht op heeft, belooft een ingewikkelde klus te worden. Het festival verkocht een resem pakketten, waar ook bijvoorbeeld skipassen in zaten. Omdat sommige festivalgangers wellicht opteren om van hun festivalbezoek een 'gewone' skivakantie te maken, is de situatie ingewikkelder dan louter een afgeblazen evenement. 

Festivalgangers

Tomorrowland werkt voor de verkoop van die reispakketten samen met Sunweb. Daar wordt bekeken hoe de consumenten het best geholpen kunnen worden, zegt woordvoerder Tim Van Den Bergh. 'De festivalgangers krijgen in de loop van de namiddag meer informatie.'

Het is nog niet duidelijk wat de financiële impact van de annulatie is voor Tomorrowland en partner Sunweb. 

Het is niet de eerste tegenslag voor Tomorrowland. Het zag eerder onder andere zijn Amerikaanse editie uitgeregend worden en moest de stekker trekken uit zijn Braziliaanse en Amerikaanse zusterfestivals na het faillissement van partner SFX. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud