Coucke grootste Europese aanbieder indoorwintersporten

Het Nederlandse SnowWorld breidt uit in Nederland en Duitsland. ©IMAGEGLOBE

De Nederlandse uitbater van indoorskiparken, waarvan Marc Coucke de meerderheidsaandeelhouder is, rondt twee overnames in Nederland en Duitsland af.

Het beursgenoteerde SnowWorld krijgt 100 procent van de aandelen van het indoor skipark SnowPlanet Amsterdam in handen. Het neemt ook een participatie van 25 procent in het Alpenpark Neuss in Düsseldorf en heeft het recht om die 25 procent op middellange termijn uit te breiden naar een meerderheidsparticipatie. SnowWorld wordt zo de belangrijkste Europese aanbieder van indoorwintersporten.

2 miljoen
SnowWorld
SnowWorld mikt jaarlijks op 2 miljoen bezoekers.

Na de mindere halfjaarcijfers en de aanstelling van Wim Hubrechtsen (ex-Studio 100 en Medialaan) als CEO schakelt SnowWorld een tandje hoger. 'Na de integratie van alle sites mikken we jaarlijks op 2 miljoen bezoekers, een stijging met 80 procent tegenover het huidige bezoekersaantal van SnowWorld', zegt Hubrechtsen in een persbericht.

Marc Coucke

SnowWorld, dat al skihallen had in het Nederlandse Landgraaf en Zoetermeer, kwam in mei dit jaar voor 83 procent in handen van Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke. In totaal zullen zo'n 300 mensen bij SnowWorld werken, met een mogelijke latere uitbreiding naar 500. SnowWorld onderzoekt ook een joint venture in Milaan. Daarover is voorlopig geen nieuws. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud