Coucke wil topclubs laten oefenen in Durbuy

Marc Coucke. ©Belga

Marc Coucke droomt ervan om in Durbuy een sportcentrum te bouwen waar voetbalploegen als Anderlecht op stage kunnen.

Een tiental voetbalvelden, waarvan twee of drie met synthetisch gras. Een stadion voor twee- tot drieduizend toeschouwers en een sportcomplex met zalen voor basket, volleybal en atletiek. En dat allemaal van topniveau, zodat topclubs als Anderlecht er op stage kunnen.

Het klopt dat Marc enthousiast is, maar de laatste tijd heeft hij belangrijker dossiers te beheren.
Bart Maerten
Lokale rechterhand Coucke

Dat is het plan dat ondernemer Marc Coucke koestert voor Durbuy, waar hij al een avonturenpark, golfclubs, een viersterrenrestaurant, bungalowparken, chalets en bossen opkocht. Coucke wil zo Durbuy uitbouwen tot een toeristische trekpleister.

De burgemeester van Durbuy, Philippe Bontemps, zegt dinsdag in de Waalse krant L’Avenir dat het plan om daar nu een voetbalstagecentrum aan toe te voegen al een paar jaar aan het rijpen is.

Enthousiast

Bart Maerten, de lokale rechterhand van Coucke, bevestigt in de krant de droom van Coucke, al zit het dossier nog altijd in een ‘vooronderzoek’. ‘Het klopt dat Marc enthousiast is’, zegt Maerten, ‘maar de laatste tijd heeft hij belangrijker dossiers te beheren. Het is een beetje vroeg om hier commentaar op te geven.’

Volgens Maerten zijn nog onderhandelingen nodig. ‘Dit gaat over zowel Anderlecht als Coucke, voetbal en de gemeente Durbuy. We moeten nog een goed evenwicht vinden.’

Volgens Bontemps is het de bedoeling om het sportcomplex via publiek-private samenwerking te bouwen. Dat zou de gemeente toelaten een mooi stadion te gebruiken voor de lokale voetbalploeg en ook toeschouwers aan te trekken voor oefenwedstrijden. Het niveau moet in ieder geval hoog genoeg zijn voor ploegen als Anderlecht die in de winter op stage gaan naar Spanje of Turkije, maar voor zomerstages dichter in de buurt blijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud