Designbrein Jonathan Ive stoot door naar top Apple

©AFP

Jonathan Ive, de man die samen met wijlen Steve Jobs wordt beschouwd als een persoon die Apple op de kaart heeft gezet, ziet zijn positie als designbrein van Apple verstevigd. Hij stoot door naar de absolute top van het bedrijf.

Zijn managementtaken worden doorgegeven aan twee van zijn ondergeschikten, zodat hij zich volledig kan toeleggen op design.

Ive houdt zich bezig met alles wat met vormgeving te maken heeft bij Apple: van het ontwerp van Apple-toestellen, tot de lay-out van de software en het kantoormeubilair.

Tot voor kort had hij als senior vice president of design ook heel wat administratieve taken, maar nu hij chief design officer wordt, staat hij die af aan Richard Howarth en Alan Dye. 'Ik overzie hen beiden', zegt Ive aan de Britse krant The Daily Telegraph. 'Alan en Richard verlichten me van mijn administratieve en managementwerk.'

Ive zal niet alleen Apples designbeleid bewaken, maar hij krijgt ook meer tijd om te ontwerpen. Hij zal onder andere ontwerpen maken voor de Apple Stores en de nieuwe hoofdzetel, die momenteel wordt gebouwd en in het voorjaar van 2017 de deuren moet openen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud