Disney strikt al 10 miljoen gebruikers voor videostreaming

Disney+ werd dinsdag gelanceerd. De figuren van de populaire serie 'The Simpsons' deden mee aan het feestje. ©AFP

Het nieuwe videostreamingplatfom Disney+ kent een vliegende start. De dienst die pas dinsdag gelanceerd werd, heeft al 10 miljoen gebruikers.

Het aandeel Disney steeg tot 6,8 procent en bereikte een nieuw record door de goede cijfers van de nieuwe dienst Disney+. Die werd dinsdag in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd en kon woensdag al met 10 miljoen gebruikers uitpakken.

7
Prijs
Een abonnement op Disney+ kost 7 dollar per maand.

De tien miljoen gebruikers hebben zich niet allemaal deze week aangemeld. Mensen konden al geruime tijd op voorhand met korting intekenen. En in Nederland liep de dienst al een tijd als test.

Toch is de snelle groei opmerkelijk en zijn analisten verrast. 'Bij HBO duurde het ongeveer vier jaar eer er 10 miljoen gebruikers waren', merkt media-analist Geetha Ranganathan van Bloomberg Intelligence op.

Problemen

Dinsdag doken berichten op over heel wat technische problemen bij de lancering van Disney+. Die kinderziekten waren woensdag grotendeels verdwenen.

De dienst van 7 dollar per maand geeft toegang tot films en series van Disney en de merken Pixar, Marvel en Star Wars. Disney mikt op 60 tot 90 miljoen gebruikers tegen 2024.

In een reactie dook het aandeel van de streamingpionier Netflix 3,7 procent lager omdat investeerders Disney voortaan als een belangrijke concurrent beschouwen. Netflix heeft 158 miljoen abonnees wereldwijd.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud