Drugsbaron El Chapo wil Netflix aanklagen

Joaquin 'El Chapo' Guzman, bij zijn arrestatie in januari 2016. ©EPA

De Mexicaanse drugsbaron El Chapo wil een klacht indienen tegen Netflix over de serie die de zender maakte over diens leven.

De advocaat van Joaquin 'El Chapo' Guzman stelt dat Guzman in de reeks 'El Chapo' afgeschilderd wordt als een 'harteloze crimineel'. De serie wordt sinds april uitgezonden door de streamingreus Netflix en de Spaanstalige zender Univision. 

'In de reeks doen zich gebeurtenissen voor, die niet overeenstemmen met de realiteit', luidt de redenering. 'Dat is een zware inbreuk op het vermoeden van onschuld.' 

De advocaat benadrukt dat hij het voornemen wel nog met zijn 60-jarige cliƫnt moet bespreken. Hij heeft momenteel geen contact meer met Guzman: het Amerikaanse gerecht weigert de Mexicaanse advocaten van de drugsbaron te erkennen.

El Chapo zit in een gevangenis in New York, in afwachting van zijn proces. Hij werd in januari door Mexico uitgeleverd. De leider van het Sinaloa-kartel moet zich in de VS verantwoorden voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld.

De drugsbaron zat eerder vast in een zwaar beveiligde gevangenis in Mexico maar slaagde er tot twee maal toe in te ontsnappen uit de gevangenis.

Ironisch genoeg werd hij vorig jaar weer opgepakt nadat hij contact had opgenomen met de Amerikaanse acteur en regisseur Sean Penn om te praten over een verfilming van zijn leven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud