Advertentie
opmerkelijk

Eerste naam voor dancefestival Tomorrowland is... een orkest

©Alex Vanhee

Het Nationaal Orkest van België (NOB) is de verrassende eerste naam op de affiche van het populaire dancefestival Tomorrowland dit jaar, van 24 tot en met 26 juli op het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

80 muzikanten van het orkest zullen er op de slotdag een speciaal voor het festival samengestelde symfonie brengen waarbij klassieke en elektronische muziek elkaar ontmoeten, zo meldt de organisatie maandag. De komende dagen zal Tomorrowland nog meer headliners bekendmaken.

Of het gaat om elektronische muziek of om symfonische muziek, als artiest tracht je een gevoelige snaar te raken.
Stefaan Blunier
NOB-dirigent

De compositie van een uur lang, getiteld "The Symphony of Unity", wordt volgens de organisatie "een onvergetelijke ontmoeting van twee genres in de muziekwereld" en moet een van hoogtepunten van het weekend worden.

"Of het gaat om elektronische muziek of om symfonische muziek, als artiest tracht je een gevoelige snaar te raken", zegt NOB-dirigent Stefaan Blunier. "We willen met ons orkest een brug slaan met de toekomstige generatie luisteraars. Tomorrowland zette bovendien de afgelopen tien jaar België op de kaart en we willen als nationaal orkest heel graag ons muzikaal steentje bijdragen."

Uit welke klassieke stukken en moderne dancesongs "The Symphony of Unity" zal bestaan is nog niet bekend, maar één element ervan wordt alvast de vorig jaar door Hans Zimmer gecomponeerde klassieke hymne van Tomorrowland. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud