Advertentie
Advertentie

Eigenaar Bellewaerde en Walibi in zee met Chinezen

Bellewaerde is een van de parken van Compagnie des Alpes.

De Franse groep Compagnie des Alpes sluit een partnerschapsakkoord met Fosun, de Chinese eigenaar van Club Med.

De kogel is door de kerk: na ruim twee jaar praten over de instap van een nieuwe partij in zijn kapitaal beperkt het Franse amusementsbedrijf Compagnie des Alpes  zich tot een 'industrieel partnerschap'. De partner is het Chinese conglomeraat Fosun, de eigenaar van de Club Med-vakantieparken.

Beide gaan in zee voor de bouw van een overdekte skipiste in Shanghai, maar CEO Dominique Marcel sluit niet uit dat het verbond op een gegeven moment 'een partnerschap op kapitaalvlak kan vergemakkelijken'.

Een noodzaak is dat niet: Marcel maakt zich sterk dat zijn groep financieel op eigen benen kan staan. Toch sprak Compagnie des Alpes met een reeks partijen, waaronder Fosun, over een kapitaalinjectie om de internationale groei een duw in de rug te geven. 

Compagnie des Alpes groepeert een hele reeks ski-oorden en indoor pretparken maar is bij ons het meest bekend van zijn klassieke pretparken, waaronder Bellewaerde en Walibi. Fosun zat een tijd in het kapitaal van de ontmantelde Belgische financiĆ«le groep BHF Kleinwort Benson en werd in de zomer genoemd in verband met een mogelijk bod op Bel20'er Ageas. In september kocht Fosun de Antwerpse diamantgroep International Gemological Institute.   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud