Kinepolis haalt 225 miljoen op

Eddy Duquenne, de CEO van Kinepolis. ©Thomas De Boever

De bioscoopgroep heeft via een obligatie-uitgifte 225 miljoen euro bijgetankt. De verse middelen zullen onder meer dienen voor de financiering van overnames. De coupon bedraagt 2,75 procent en de looptijd 7 jaar.

De bioscoopgroep gaat de opbrengst ook gebruiken voor de herfinanciering van bestaande leningen, de langetermijnfinanciering van de overname van El Punt in Spanje eerder dit jaar (25 miljoen euro), verdere investeringen in nieuwe complexen in een aantal landen, de renovatie van overgenomen bioscopen en investeringen in nieuwe belevingsconcepten (4D, lasertechnologie, enzovoort).

Kinepolis mikte met de uitgifte zowel op institutionele als op particuliere beleggers. Wie interesse toonde, moest wel 100.000 euro per obligatie op tafel leggen.

Dieptepunt

De jongste weken haalden tal van Belgische bedrijven massaal geld op via schuldpapier, nu de rente nieuwe dieptes verkent. Behalve DPG Media (ex-De Persgroep, 150 miljoen euro) en Gimv (250 miljoen) gaat het onder meer om Umicore (390 miljoen euro), Bekaert (320 miljoen) en Euronav (44 miljoen euro).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud