Kinepolis schrapt dividend

Alle Kinepolis-bioscopen zijn gesloten, ook de vestiging in Rocourt (Luik). ©BELGA

De bioscoopgroep Kinepolis houdt haar dividend over 2019 op zak omdat ze een aanzienlijke impact van de coronacrisis op haar resultaten verwacht.

Kinepolis  heeft door de coronacrisis wereldwijd zijn 111 bioscopen moeten sluiten - in België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland, Polen, Canada en de VS. 

De sluitingsplicht, opgelegd door de overheid, zal volgens de groep een 'aanzienlijke impact' hebben op de resultaten, 'afhankelijk van de duur van de crisis'. Daarom werd beslist om over het boekjaar 2019 geen dividend uit te keren. 

De concrete impact, die nog niet duidelijk is, hangt af van de duur van de sluiting, het herstel van het consumentenvertrouwen en de beschikbaarheid van de films. Zo werden de releases van onder meer de nieuwe Bond-film, 'Mulan' en 'Fast & Furious 9' uitgesteld. 

Cash

CEO Eddy Duquenne zegt dat hij ervan overtuigd is dat Kinepolis dankzij 'al genomen en nog te nemen maatregelen' voldoende cash heeft om deze crisis het hoofd te bieden. Het gros (85%) van de 4.600 werknemers werd op tijdelijke werkloosheid gezet.

Kinepolis is niet het enige bedrijf dat het dividend schrapt en een cashbuffer aanlegt voor de onzekere tijd. Eerder ging de uitkering op de schop bij Umicore, KBC, ING, Bpost, EVS, Roularta, Deceuninck, Miko en Vandevelde. Telenet, Barco en de vastgoedspelers WDP en Warehouses Estates Belgium keren wel zoals gepland hun dividend uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud