Advertentie
Advertentie

Kinepolis verdrievoudigt huur concurrent UGC

De cinemazalen van UGC aan de Guldenvlieslaan ©Photo News

De strijd tussen cinemagroep Kinepolis en concurrent UGC in Brussel wordt steeds bitser. UGC stapt naar de rechter omdat Kinepolis de huur van de zalen aan de Guldenvlieslaan wil verdrievoudigen.

De Franse bioscoop-uitbater UGC heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen zijn sectorgenoot en concurrent Kinepolis. Kinepolis kocht vorig jaar het gebouw aan de Guldenvlieslaan in Brussel waar UGC zijn Belgische hoofdzetel én tien cinemazalen heeft. UGC moet dus huur betalen aan zijn grootste concurrent. Het huidige huurcontract loopt volgend jaar af, Kinepolis zou UGC laten weten hebben dat het de huurprijs vanaf dan wil verdrievoudigen. Daarom stapt UGC naar de vrederechter.

De twee partijen liggen al sinds vorig jaar overhoop, nadat Kinepolis het pand in handen kreeg. Daarop starttte de mededingingsautoriteit een onderzoek - na een klacht van UGC - omdat Kinepolis de transactie aan de concurrentiewaakhond had moeten melden en dat niet deed. Intussen stapte UGC ook naar de rechtbank van Koophandel in Brussel om te proberen die verkoop ongedaan te maken. UGC heeft de vrederechter gevraagd het dossier van de huurprijs door te sturen naar die handelsrechter.

Om het nog wat ingewikkelder te maken: begin deze week heeft Kinepolis de mededingingsautoriteit ook officieel op de hoogte gebracht van de overname van Utopolis, de cinemagroep met zalen in Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud