Advertentie
Advertentie

Koen Clement wordt voorzitter Studio 100

©Dieter Telemans

De uitgever Koen Clement wordt voorzitter van het entertainmentbedrijf Studio 100, het bedrijf achter onder meer K3 en Kabouter Plop.

Clement werd in de Vlaamse mediawereld bekend als de man die destijds de krant De Morgen op het goede spoor hielp zetten voor eigenaar De Persgroep. In 2008 verliet hij Vlaanderen om de prestigieuze Nederlandse uitgeefgroep WPG te leiden. In 2016 keerde hij terug naar ons land, kort nadat hij naast het CEO-schap van de VRT had gegrepen.

©Dieter Telemans

Na een relatief stille periode duikt Clement nu in verschillende bestuursfuncties op. Hij is sinds een jaar directeur van het cultuurfestival Europalia, en dook onlangs op als mede-oprichter van Standaard uitgeverij, de verzelfstandigde Vlaamse tak van zijn oude werkgever WPG. Hij stapt samen met enkele oude bekenden in het project, onder wie Jeroen Overstijns en de oprichters van het productiehuis De Mensen, Raf Uten en Maurits Lemmens.

Ook bij Studio 100 legt de rasuitgever dus de link met de audiovisuele sector. ‘Koen Clement is de ideale keuze voor ons’, zegt topman Bourlon in een persbericht. Hij omschrijft Clement als een ‘minzaam man met een luisterend oor, diplomatisch en met een bijzondere strategische visie op het medialandschap.Hij brengt een karrenvracht aan operationele media-ervaring mee.’

Clement volgt bij Studio 100 Steve Van den Kerkhof op. Hij wordt omschreven als een onafhankelijk voorzitter, die geen link heeft met de aandeelhouders van Studio 100. ‘Dit is belangrijk voor ons vanuit corporate governance standpunt’, aldus Bourlon.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud