Advertentie

Legoland bestudeert vestiging in Charleroi

De voorbije jaren werden meerdere Legoland-pretparken en 'discovery centres' geopend in Europa, zoals hier in het Nederlandse Scheveningen. ©ANP

Merlin Entertainments, de groep die Legoland bezit, bestudeert met het Waals Gewest de vestiging van een attractiepark op de industriële site in Charleroi. Het plan kan 800 à 1.000 banen scheppen.

Krijgt de lege industriële Caterpillar-site van 100 hectare in Charleroi vier jaar na het vertrek van de Amerikaanse machinebouwer eindelijk een nieuwe invulling? L’Echo meldt op basis van verschillende bronnen dat Merlin Entertainments, de groep die onder meer Madame Tussauds en Legoland in portefeuille heeft, samen met de Waalse overheid bestudeert of hij er een Legoland-attractiepark kan bouwen.

Merlin bezocht de site eind vorig jaar al een eerste keer. Deze week werd een versnelling hoger geschakeld met de aanstelling van de zakenbank Tandem Capital en de lancering van een fonds om het project te financieren. De operatie wordt samen geleid door Merlin en het Waals Gewest.

Merlin is bereid 100 miljoen euro op tafel te leggen. Samen met het Waals Gewest hoopt de groep binnen zes weken 200 miljoen euro op te halen bij investeerders. De 300 miljoen euro moet niet alleen de attracties van het park financieren, maar ook de bouw van hotels en restaurants. Merlin wil exclusiviteit voor de site.

De voormalige Caterpillar-site in Charlero ren leeg. ©Photo News

Toch is de nodige voorzichtigheid geboden, zegt een bron dicht bij het dossier. Het project zit nog in een studiefase en er is nog geen contract getekend. Als het park er komt, kan dat 800 à 1.000 banen scheppen op de gewezen Caterpillar-site. De werken zouden binnen dit en vier jaar kunnen starten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud