opmerkelijk

Madame Tussauds in Aziatische handen

In het Londense Madame Tussauds-museum loopt momenteel een Star Wars-tentoonstelling, inclusief Wookie. ©AFP

De Taiwanese verzekeraar Fubon Life betaalt bijna een half miljard euro voor de Londense vestiging van het populaire wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds.

Met het wassenbeeldenmuseum vlakbij het Londense Regent's Park doet Fubon al zijn derde grote vastgoedinvestering in de Britse hoofdstad. Fubon, de op een na grootste beursgenoteerde verzekeringsgroep van Taiwan, had twee jaar geleden laten weten dat het voor 2,7 miljard euro buitenlandse investeringen zou doen. Door te investeren in hoogrenderend buitenlands vastgoed wil Fubon zijn winsten voor de langere termijn veilig stellen. 

De Taiwanezen leggen eigenlijk 492 miljoen euro op tafel voor het gebouw dat vandaag door Madame Tussauds geleased wordt. Maar dat leasecontract loopt nog 27 jaar en kan daarna met 70 jaar worden verlengd. Zolang het wassenbeeldenmuseum een trekpleister blijft in Londen, is Fubon dus verzekerd van zijn inkomsten.

Fubon is lang niet de enige Aziatische verzekeraar die gaat shoppen in het Westen. Zo kocht het Chinese Anbang, de overnemer van Delta Lloyd Bank, enkele maanden terug nog het statige Waldorf Astoria-hotel in New York. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud