Advertentie

Maker 'Angry Birds' schrapt 130 banen

Volgens de CEO van Rovio werd het personeelsbestand van het bedrijf uitgebouwd met een snelle groei in het achterhoofd. Maar die kwam er uiteindelijk niet. ©AFP

Bij Rovio, de maker van het computerspelletje 'Angry Birds', verdwijnen tot 130 banen. Dat heeft topman Mikael Hed donderdag bekendgemaakt. Het bedrijf slaagde er niet in een succesvolle opvolger te vinden voor het populaire computerspelletje.

Met 'Angry Birds' (2009) had het bedrijf een enorme hit te pakken voor smartphone en tablet, maar Rovio slaagde er niet in een even succesvolle opvolger op de markt te brengen. Daardoor zit de verkoop in dalende lijn.

De 130 jobs verdwijnen op de hoofdzetel van Rovio in Finland. Het komt neer op zestien procent van het personeelsbestand. Volgens CEO Micael Hed werd het personeelsbestand uitgebouwd met een snelle groei in het achterhoofd. Maar die bleef uiteindelijk uit.

Rovio zal zich voortaan concentreren op 'producten met het hoogste groeipotentieel'. Om welke producten het concreet gaat, is niet duidelijk. Rovio rekent ook op de Angry Birds 3D-film die in 2016 in de zalen moet komen.

Vogels & varkens

Dankzij het succes van het spel waarbij de speler vogels moet 'katapulteren' tegen varkens die hun eieren gestolen hebben, had Rovio zich eerder sterk gemaakt om een van de leidende bedrijven ter wereld op de entertainmentmarkt te worden. Het bedrijven opende in verschillende landen attractieparken en werd ook actief met kinderboeken, die in tientallen talen verschijnen.

In 2013 halveerde de nettowinst tot 26,9 miljoen euro. Topman Hed wordt in januari opgevolgd door Pekka Rantala, de vroegere marketingbaas van Nokia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud