Advertentie

Markt van games krimpt

©AFP

De markt van games is vorig jaar met 6 procent gekrompen in België, zo melden de uitgevers van de spelletjes. Online games kennen echter wel steeds meer bijval.

De markt van games heeft het voorbije jaar een omzet van 213 miljoen euro gehaald, wat 6,3 procent minder is dan in 2012. Het segment van de online games kende wel een omzetstijging van 51,7 procent. Dat maakt BEA Interactive, de federatie van de uitgevers van games in België, bekend.

In 2013 kochten gamers 4,8 miljoen computer- (-29,2 procent) en consolespelletjes (-12,9 procent) tegen 5,9 miljoen games in 2012. Consolegames werden met ongeveer 4 miljoen stuks het meest gekocht.

De verkoop van online games was dan weer goed voor een stijging van 29 miljoen euro naar 44 miljoen euro tussen 2012 en 2013. 'De Belgische gamers spelen en kopen steeds meer online via smartphones en tablets, en gamers stelden de aankoop van nieuwe games uit in afwachting dat de nieuwe consoles, PlayStation 4 en XboX One, op de markt kwamen', legt BEA Interactive uit. Playstation 4 is sinds eind november verkrijgbaar, de Xbox One wordt dan weer later dit jaar verwacht.

De federatie wijst op het bestaan van 'European Game Information' of PEGI. Dat classificatiesysteem, al op Europees niveau erkend, informeert gamers en ouders over de inhoud van een spel en de leeftijdsgroep waarvoor het bedoeld is. In een memorandum in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei, pleit BEA Interactive voor de erkenning en promotie van dat systeem door de overheid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud