Matchfixingschandaal dwingt Olivier Somers tot exit bij KV Mechelen

Olivier Somers. ©BELGA

Aandeelhouder Olivier Somers en sportief directeur Stefaan Vanroy stappen op bij KV Mechelen. Ze zeggen dat ze geen matchfixing of fraude hebben gepleegd, maar dat ze de reputatie van de ploeg willen veiligstellen.

Medehoofdaandeelhouder Olivier Somers en sportief directeur Stefaan Vanroy zetten een stap opzij bij KV Mechelen en verlaten het Belgische voetbal. Dat meldt KV Mechelen maandag.

De club komt daarmee grotendeels in handen van Dieter Penninckx, de andere hoofdaandeelhouder, die twee jaar geleden samen met Somers de meerderheid van de clubaandelen verwierf. Penninckx is de ondernemer achter de modegroep FNG.

Schorsing

De beslissing heeft te maken met het onderzoek over fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Somers werd daarbij door de Geschillencommissie Hoger Beroep voor tien jaar geschorst. Vanroy kreeg zeven jaar schorsing.

'Het was een van de moeilijkste en pijnlijkste beslissingen in ons leven, maar in het belang van de club en haar geweldige supporters is dit de juiste keuze', verklaren Somers en Vanroy. 'Het doet pijn om van deze fantastische vereniging afscheid te nemen, maar we konden en wilden niet langer blijven toekijken hoe onze reputatie en die van de club blijvend besmeurd werd.'

'We hopen dat ons vertrek kan bijdragen tot een meer serene en eerlijke benadering van KV Mechelen. We blijven erbij dat we in deze zaak volledig onschuldig zijn. We zullen onszelf dan ook met alle middelen blijven verdedigen, maar we hebben het volste vertrouwen in het gerecht en zijn er rotsvast van overtuigd dat gerechtigheid zal geschieden.'

'Gebrekkige procedure'

'De manier waarop de Belgische voetbalbond dit proces heeft gevoerd, ontgoochelt ons erg', gaan Somers en Vanroy verder. 'De voorbije maanden bleek helaas dat een zeer gebrekkige procedure en een onvolledige bewijslast voldoende zijn voor een veroordeling. Dat daarbij een negatieve en vooringenomen beeldvorming belangrijker bleken te zijn dan een eerlijk proces stemt tot nadenken.'

'Ook de keuze van de nieuwe leiding van de voetbalbond is niet van dien aard om vertrouwen te hebben in een serene afwikkeling en sterkt ons in de beslissing dat we afscheid willen nemen van de KBVB. Het is nu aan het Arbitragehof om een oordeel te vellen. We hopen dat dat op een eerlijke en rechtvaardige manier zal gebeuren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud