Microsoft verlaagt commissie voor games

Een beeld uit de game 'Fortnite' van Epic Games, dat strijdt tegen hoge commissies bij de gameverkoop in onlinewinkels.

Microsoft verlaagt de commissie die het bedrijf inhoudt bij de verkoop van videogames in zijn onlinewinkel. Het tarief zakt tot 12 procent.

Ontwikkelaars van videogames zullen na de tariefverlaging, die in augustus van kracht wordt, 88 procent van hun inkomsten houden tegenover 70 procent nu, blijkt uit een blogpost van Matt Booty, hoofd van de Xbox Game Studios van Microsoft.

Epic Games, bekend van de game 'Fortnite' en de software voor ontwikkelaars Unreal Engine, oefent flink wat druk uit op de grote onlinewinkels. Niet alleen spant het bedrijf rechtszaken aan tegen Apple, dat 15 tot 30 procent commissie inhoudt in de App Store, het runt ook een eigen onlinewinkel waar een commissie van 12 procent wordt gehanteerd.

In de VS spande Epic Games een rechtszaak aan tegen Apple wegens misbruik van zijn machtspositie. Microsoft heeft zich in die zaak aan de zijde van het gamingbedrijf geschaard. Epic had geprobeerd het betalingssysteem van Apple te omzeilen, waarna dat Fortnite uit de App Store gooide.

De aankondiging van de commissieverlaging komt op het moment dat de Europese Mededingingsautoriteit een klacht indient tegen Apple omdat het appontwikkelaars in de App Store dwingt gebruik te maken van zijn eigen betaalsysteem.

Het voorbije jaar verlaagde zowel Apple als Google zijn commissies voor games die minder dan een miljoen dollar omzet halen. De onlinewinkel Steam houdt vast aan een commissie van 30 procent met een korting naarmate een game meer opbrengt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud