Advertentie
Advertentie

Nintendo houdt vast aan Wii

Super Mario van Nintendo. ©EPA

Ondanks de tegenvallende resultaten blijft Nintendo bij zijn strategie van spelconsoles. Er zullen nieuwe producten op de markt komen, die de verkoop moeten opkrikken.

Voor het derde opeenvolgende jaar moest het Japanse Nintendo tegenvallende operationele resultaten opbiechten, omdat de verkoop slabakt. Maar toch blijft Nintendo bij zijn strategie van spelconsoles, zo liet het weten.

Nintendo staat al een tijdje onder druk van beleggers, omdat de spelconsole Wii niet het verwachte succes haalt, ondanks dat er nieuwe toepassingen voor worden ontwikkeld. Volgens analisten zou Nintendo meer moeten focussen op spelletjes voor smartphones, omdat die de verkoop een nieuwe elan zouden geven.

'Ik ga Super Mario niet mobiel maken', reageerde Nintendo-CEO Saturu Iwata. 'Mobiele telefoons zijn marketinginstrumenten die de potentiële klanten van Nintendo helpen de wondere wereld van de Nintendo-games te verstaan, maar uiteindelijk moet Nintendo wel nog altijd op een console worden gespeeld.' Hij stelt overigens niet pessimistisch te zijn over videospelletjes.

Nintendo verwacht zich voor dit jaar aan een verkoop goed voor 2,8 miljoen dollar uit de Nintendo-consoles. Midden januari ging de Japanse groep nog uit van 9 miljoen dollar.

Meteen na de uitspraken van CEO Iwata daalde de beurskoers van het aandeel. Nintendo sloot uiteindelijk 4,3 procent lager af.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud