Omzet Rock Werchter-moeder verdampt volledig

De weide van Werchter ligt er dit jaar verlaten bij. ©katrijn van giel

De omzet van Live Nation kelderde in het tweede kwartaal met 98 procent van 2,64 miljard dollar naar 74,1 miljoen.

Het coronavirus houdt verwoestend huis bij de grootste concert-organisator ter wereld. Het moederbedrijf van onder meer Rock Werchter is volledig tot stilstand gekomen. Tussen april en eind juni organiseerde Live Nation vorig jaar alleen al in de de VS en Canada ruim 7.200 concerten. Dit jaar waren dat er slechts 24. Het aantal concertbezoekers stortte dan ook in van 15,8 miljoen in 2019 naar 8.000 nu.

in Europa is de toestand niet veel beter. Van de 3.309 concerten in het tweede kwartaal van 2019 gingen er dit jaar maar 131 door.

24
concerten
Live Nation organiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar in de VS en Canada 24 concerten, tegenover 7.200 vorig jaar

Dat resulteerde in een bijna volledig verdampte omzet en een operationeel verlies van 432 miljoen euro.

Het bedrijf hoopt dat grootschalige evenementen volgende zomer opnieuw kunnen en dat in de aanloop naar die periode alweer kaartjes verkocht zullen worden. In de afgelopen periode verkocht Live Nation trouwens ook al 19 miljoen kaartjes voor concerten en festivals die volgend jaar zouden moeten plaatsvinden.

Terugbetalen

Intussen snijdt de concertorganisator stevig in de kosten. Investeringen worden uitgesteld. Die ingrepen leveren het bedrijf dit jaar 2,2 miljard dollar op. Bovendien heeft Live Nation vooralsnog maar een klein deel van de al verkochte kaartjes voor verplaatste concerten moeten terugbetalen.

Momenteel organiseert Live Nation virtuele concerten en festivals, en fysieke concerten - met voldoende afstand tussen bezoekers - in landen waar het kan. Het bedrijf heeft momenteel 2,7 miljard dollar in contanten en kredietmogelijkheden beschikbaar en denkt de periode tot de terugkeer van grote evenementen daarmee te kunnen overbruggen, klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud