Nederlandse organisatoren Vestiville aangehouden

Drie organisatoren werden vrijdagavond opgepakt, kort nadat het festival was afgelast. ©BELGA

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft zondagmiddag twee Nederlanders aangehouden die het afgelaste festival Vestiville organiseerden.

Drie organisatoren van het afgelaste festival Vestiville in Lommel waren vrijdagavond opgepakt wegens fraude.

De drie, die worden verdacht van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen, werden uitvoerig ondervraagd. Eén van het trio - de Nederlander Ravuth Ty  - werd zondag kort na de middag door de onderzoeksrechter officieel aangehouden. Dat bevestigde zijn advocaat Joke Feytons zondag. Ty organiseerde sinds 2013 in Amsterdam Vestival maar zou er financieel een potje van gemaakt hebben. Daarna werd het Nederlandse Vestival herdoopt tot Oh My Music Festival.

Enkele uren later werd ook zijn zus aangehouden. 'Mijn cliënte is voorlopig aangehouden', bevestigt haar raadsman Peter Donné. 'Er moeten een aantal dingen heel dringend onderzocht worden. Ze wordt beticht van oplichting, schriftvervalsing en misbruik van vertrouwen. De vrouw betwist alles. Alles wat ze wilde was een fantastisch festival organiseren. Ze heeft geen geld achterover gedrukt. Ze had geen slechte bedoelingen. Dit is voor haar een nachtmerrie', aldus Donné.

De Britse mede-organisator van het afgelaste Vestiville-festival in Lommel is zondagavond vrijgelaten. Dat meldt de VRT. 

Vrijdag werd het festival op het allerlaatste moment om veiligheidsredenen afgelast door de burgemeester van Lommel, Bob Nijs, omdat de veiligheid van artiesten en bezoekers niet kon worden gegarandeerd. Zo waren er niet voldoende beveiligers en nooduitgangen. De Amerikaan A$AP Rocky, een van de hoofdacts, had daarvoor al laten weten om die redenen niet te zullen optreden.

Vragen bij organisatie

De voorbije dagen waren er heel wat vragen gesteld bij de organisatie achter het festival. Verschillende bedrijven ontvingen de afgelopen dagen valse betalingsbewijzen van de organisatie. Mogelijk is er sprake van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting en loopt de fraude in de honderdduizenden euro's. 

Het afblazen van het driedaagse festijn in België veroorzaakte hoogoplopende frustratie en onrust onder de al aanwezige fans. De politie moest de zaak bedaren.

Vestiville pronkte met grote namen uit de hiphopwereld. Naast de al afgehaakte Rocky stonden onder anderen Cardi B, Jason Derülo, Migos, Future en Nicky Jam op het affiche.

De organisatie heeft beloofd dat de festivalgangers hun geld terugkrijgen.

Tal van feestvierders waren vrijdag boos en ontgoocheld omdat Vestiville werd afgelast. ©Photo News

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud