opmerkelijk

Pokémon gaat uw slaapgedrag screenen

Pikachu, een van de bekendste Pokémon-figuurtjes, dreigt nu ook in uw dromen op te duiken met de nieuwe slaap-app. ©AFP

Het Japanse gamingbedrijf Pokémon wil van slapen entertainment maken met een nieuwe app.

The Pokémon Company, grotendeels in handen van de Japanse gaminggigant Nintendo , stuntte drie jaar geleden al met zijn smartphonegame 'Pokémon Go'. Dat spel, waarmee je via augmented reality met je smartphone virtuele cartoonfiguurtjes kon vangen op bestaande plekken, groeide uit tot een wereldwijde hype die wandelen plots weer even hip maakte.

Nu wil de groep diezelfde stunt herhalen met slaap: tijdens een event in Tokio gaf Pokémon mee dat het volop werkt aan een nieuwe app die het slaapgedrag van gebruikers in kaart brengt. De verzamelde gegevens worden dan verwerkt in een nieuw spel, Pokémon Sleep. Wie goede slaapgewoontes heeft, zou daar in dat spel extra punten voor krijgen, klinkt het. Pokémon Sleep zou in de loop van volgend jaar op de markt  komen. 

Of het nieuwe spel een even grote hit wordt als Pokémon Go valt af te wachten, maar wellicht belangrijker is dat Pokémon en Nintendo zich met deze tracker nadrukkelijker wagen op de markt voor gezondheidsapps. Dat Pokémon woensdag een nieuwe draagbare spelconsole lanceerde waarmee je ook je voetstappen kan tellen en je slaapgedrag monitoren, is dan ook geen toeval. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud