Advertentie
Advertentie

Pretpark van Belgische stripfiguren in Antwerpen

Ook Suske en Wiske zullen deel uitmaken van het pretpark rond Belgische strips aan het Antwerpse Centraal Station. ©Vandersteen ©Standaard Uitgeverij, 2014

Het thema-en belevingspark voor Belgische stripfiguren Comics Station Antwerp zal begin volgend jaar de deuren openen. De financiering is rond en de bouwaanvraag werd onlangs ingediend. Dat maakten de drie initiatiefnemers van het project (Jeroen Jespers, Mark Kiekens en Wim Hubrechtsen) vandaag bekend.

Tegen het voorjaar van 2016 zou Comics Station Antwerp moeten opengaan. Het project zal plaatsvinden in de onbenutte stationshal van het Centraal Station in Antwerpen. De NMBS zegde een concessie op de hal van 18 jaar toe. Over de exacte vergoeding zijn echter geen details bekendgemaakt.

Comics Station Antwerp is volgens de initiatiefnemers een indoor ‘belevingspark’. De 6000 m2 hal wordt de thuishaven voor expo’s over Belgische stripfiguren als Urbanus, Suske en Wiske, Lucky Luke, Kiekeboe en de Smurfen. Naast de tentoonstellingen zullen de bezoekers zich ook kunnen vermaken met workshops en mechanische en digitale attracties. Er wordt met de expo's dus gemikt op de stripliefhebber, en met de attracties ook op het brede publiek.

Plopsaland

Comics Station Antwerp is een idee van het drietal Jeroen Jespers, Mark Kiekens en Wim Hubrechtsen. De voormalige Studio 100-medewerkers hebben eerder mee de Plopsaparken opgestart. Die zijn intussen zowat de belangrijkste inkomstenbron voor de groep rond de kinderfiguren Samson en Plop.

'We willen geen lange wachtrijen voor de 40 tot 50 activiteiten, die de bezoekers kriskras kunnen aandoen. Tegelijkertijd zullen zowat 2.000 personen binnen kunnen', zegt Wim Hubrechtsen. 'Per jaar denken we aan zowat 200.000 bezoekers. Vermoedelijk bedraagt de toegangsprijs minder dan 20 euro', klinkt het.

Verhaeren

Aan het project zou een prijskaartje van 'minimaal 9 miljoen euro' hangen. Comics Station Antwerp is in handen van de drie initiatiefnemers, stripuitgeverij WPG en Vermec, het investeringsfonds van de familie Verhaeren. Vermec wordt geleid door Michel Verhaeren, een van de twee broers achter bouwgroep Viabuild.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud