Advertentie

Prins Harry en Oprah maken serie voor Apple

Oprah Winfrey was een van de grootste namen op een recent evenement van Apple. ©AFP

De Britse prins Harry werkt met de Amerikaanse tv-vedette Oprah Winfrey aan een documentaireserie over geestelijke gezondheid. De reeks moet volgend jaar op de nieuwe streamingdienst van Apple verschijnen.

Prins Harry en de voormalige talkshowkoningin Oprah Winfrey werken al enkele maanden aan het programma als cobedenkers en executive producers. De serie gaat over psychische aandoeningen en geestelijk welzijn en moet kijkers inspireren om eerlijk met elkaar in gesprek te gaan als ze problemen hebben. De reeks wil 'wereldwijde verhalen van ongeziene mentale vechtlust' brengen.

'Ik ben enorm trots dat ik met Oprah mag samenwerken', laat Harry in een statement op het nagelnieuwe en razend populaire Instagram-account van hem en zijn vrouw weten. Harry en Oprah zijn geen onbekenden van elkaar. De invloedrijke tv-vedette was vorig jaar ook aanwezig bij Harry's huwelijk met de Amerikaanse actrice Meghan Markle.

Psychiater

De prins en zijn broer William geven al jaren veel aandacht aan het onderwerp. Harry is zelf in behandeling geweest bij een psychiater. Hij was depressief na de dood van zijn moeder Diana en verkeerde op het randje van een zenuwinzinking.

Prins Harry. ©AFP

De Britse royal vertelde eerder dat zijn eigen ervaringen een drijfveer zijn om zich in te zetten voor geestelijke gezondheid.

Winfrey gaat voor Apple TV+, de langverwachte streamingdienst van Apple , verschillende documentaires maken. Dat werd vorige maand aangekondigd op het Apple-event in het hoofdkwartier in Cupertino.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud