Advertentie
Advertentie

Scarlett Johansson sleept Disney voor rechter

Scarlett Johansson als Natasha Romanoff, beter bekend als de Black Widow. ©Photo News

Scarlett Johansson stapt naar de rechter omdat haar nieuwe film 'Black Widow' tegelijk in de bioscopen en via de streamingdienst Disney+ is uitgebracht. Volgens de Amerikaanse actrice is dat contractbreuk.

Scarlett Johansson vertolkt de titelrol in de nieuwe film uit de Marvel-stal van Disney, de spionne Natasha Romanoff, beter bekend als de Black Widow. Daarin wordt het hoofdpersonage geconfronteerd met een samenzwering, gelinkt aan haar duistere verleden.

In tegenstelling tot veel andere Marvel-kleppers - zoals de Avengers-films waar Johansson ook een rol in heeft - doet 'Black Widow' het voorlopig pover aan de box office. Na een al matige opening in de VS, met 39,5 miljoen dollar opbrengsten op dag één, zakte in de week die volgde op de release de aandacht als een pudding in elkaar. De film werd overschaduwd door 'Space Jam 2', met de basketbalster Lebron James in de hoofdrol. Drie weken na release staat de teller op 319 miljoen dollar, wat naar Marvel-normen pover is.

39,5 miljoen
'Black Widow' doet het voorlopig pover aan de box office, met in de VS 39,5 miljoen dollar opbrengsten op dag één.

Volgens Johansson speelt de beslissing van Disney om de film ook meteen - tegen betaling - via de streamingdienst Disney+ te releasen mee in die prestatie. En dat vindt de actrice oneerlijk, aangezien haar verloning afhangt van de box office en haar een 'theatrical release' werd beloofd. Ze sleept werkgever Disney dan ook voor de rechtbank, om de miljoenen die ze naar eigen zeggen misloopt te proberen recupereren.

Boze Mickey

De rechtszaak raakt een gevoelige snaar bij Disney. Het in zijn communicatie eerder afgemeten Huis van de Muis reageert nu in een statement woedend op de poging van Johansson om via de rechtbank meer loon los te weken.

'Deze klacht is volledig ongegrond', aldus Disney. 'De rechtszaak is bijzonder triest en verontrustend, omdat ze op gevoelloze wijze de verschrikkelijke en nog volop spelende globale impact van de covidpandemie negeert.'

Het bedrijf voegt daaraan toe dat Johansson al 20 miljoen dollar kreeg voor haar prestaties. En dat de betalende release op Disney+ ook haar manier om extra te verdienen aan de film 'significant opdrijft'.

De trailer voor Black Widow.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud