Series doen Netflix verdubbelen op beurs

Met eigen content zoals de serie Stranger Things, die mensen alleen bij Netflix kunnen kijken, verleidt het streamingplatform steeds meer nieuwe abonnees. ©REUTERS

Beleggers geloven dat de torenhoge uitgaven van Netflix binnenkort torenhoge inkomsten opleveren. Het aandeel verdubbelde sinds Nieuwjaar.

Het kleine broertje van de FAANG-aandelen, de populaire technologiebedrijven Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Alphabet (vroeger Google), geeft de rest van de club het nakijken. Tenminste, als we alleen naar de beurskoers kijken. Maar Netflix is ook het enige van de vijf aandelen dat kwartaal na kwartaal een pak meer uitgeeft dan er het bedrijf binnenkomt.

Op de beurs zijn vandaag de believers aan de macht. Velen verwachten dat de miljarden die in eigen content geïnvesteerd worden, dit jaar gaat het om 8 miljard dollar, binnenkort beginnen te lonen. De series, films, talkshows en documentaires die alleen op Netflix te bekijken zijn, zouden genoeg mensen moeten verleiden om een abonnement te nemen. Zo kan het bedrijf de kosten dekken.

170 miljard
De streamingdienst Netflix is sinds kort 170 miljard dollar waard. Dat is meer dan Disney.

Volgens Goldman Sachs krijgt Netflix in 2022 eindelijk meer binnen dan dat het investeert. Een optimistische nota van woensdag hielp het bedrijf aan een koerswinst van 100 procent. De financieel analist van dienst gelooft dat de snelheid waartegen nieuwe abonnees toestromen de investeringen in de eigen videocontent in een steeds sneller tempo zal inhalen.

Het gros van de nieuwe abonnees zullen geen Amerikanen zijn. Netflix is enorm populair in eigen land, maar kan nog veel groeien in de rest van de wereld. Alleen in Syrië, Noord-Korea, China en het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim kan je geen Netflix streamen.

Dit jaar kon het bedrijf al tweemaal de verwachte abonneegroei achteloos overtreffen, met de jaarcijfers en de resultaten van het eerste kwartaal. De daaropvolgende koersrally duwde de totale beurswaarde een paar dagen geleden boven die van Disney. Beleggers verwachten met andere woorden meer van het aanstormende Netflix dan van een gevestigd entertainmentbedrijf dat al decennialang winstuitkeringen uitkeert. Disney werkt ook aan eigen streamingdiensten.

Na twee sterke beursdagen is Netflix meer dan 170 miljard dollar waard. Alle andere FAANG-aandelen tikten lang geleden de 500 miljard dollar aan. Het groepje geeft de rest van Wall Street ook dit jaar het nakijken. Maar de kleinste van de bende steelt pas echt de show.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect