Sony investeert in chatdienst Discord

De app Discord. ©AFP

Het Japanse technologiebedrijf Sony neemt een minderheidsbelang in de populaire chatdienst Discord. Ook brengt het de dienst naar de PlayStation-consoles.

Discord heeft 140 miljoen gebruikers en is erg populair bij gamers die via het platform kunnen communiceren met stem, video en tekst. Tijdens de pandemie werden ook veel gebruikers van buiten de gamingsector aangetrokken voor boekenclubs, danslessen, studiegroepen en andere virtuele bijeenkomsten. De audiocomponent wordt zelfs als een concurrent gezien voor de sociale audio-app Clubhouse.

De PlayStation van Sony wedijvert met andere consoles, zoals de Xbox van het Amerikaanse Microsoft en de Switch van het Japanse Nintendo, maar ook met gaming-pc's. Een populaire communicatiedienst op het platform kan in die situatie een grote troef betekenen.

Discord heeft volgens mediaberichten pas nog een overnamebod van 12 miljard dollar van Microsoft afgewezen.

Discord heeft volgens mediaberichten pas nog een overnamebod van 12 miljard dollar van Microsoft afgewezen. Andere geïnteresseerden wilden naar verluidt tot zelfs 18 miljard dollar neertellen. Het bedrijf zou nu op een beursgang mikken. In december haalde Discord 100 miljoen dollar kapitaal op tegen een waardering van 7 miljard dollar. Het zakenmodel van de dienst steunt op een premium abonnement, maar ook gratis gebruik is mogelijk.

Sony Interactive Entertainment noch Discord maakte de omvang van de minderheidsinvestering bekend. Het is de bedoeling de werelden van Discord en PlayStation begin volgend jaar zowel op de console als mobiel te verbinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud