Soudal hoofdsponsor van Lotto-wielerploeg

Teammanager Marc Sergeant (links), Jannie Haek, de baas van de Nationale Loterij (midden) en Dirk Coorevits (tweede van rechts), algemeen directeur van Soudal, stellen het nieuwe project in Parijs voor. ©BELGA

Vanaf volgend seizoen vervangt Soudal Belisol als hoofdsponsor bij Lotto en dat nog tot 2020. Dat maakte de wielerformatie zondag in de Franse hoofdstad Parijs bekend.

Niet alleen Omega Pharma-Quick Step krijgt met Etixx-Quick Step volgend jaar een nieuwe naam, ook een andere Belgische wielerformatie verandert van naam. Zowel Lotto als Soudal engageren zich tot minstens 2020 om het Belgian Cycling Project te steunen en zullen als hoofdsponsors prijken op de truitjes van het wielerteam.

Voor lijm- en siliconenfabrikant Soudal is dit een voortzetting van de enkele jaren geleden ingezette strategie om via uitgekozen sportsponsoring de naamsbekendheid van het merk verder uit te bouwen. Hiermee werd op Belgisch vlak gestart in 2010 met de nog steeds lopende shirtsponsoring van eersteklasser Westerlo. In 2012 werden de Soudal Classics boven de doopvont gehouden, een reeks van zes veldritten tijdens het winterseizoen.

In 2013 stond Soudal op de outfits van Lotto-Belisol tijdens de Tour en in 2014 werd Soudal een volwaardige cosponsor van Lotto-Belisol. Nu zet Soudal dus de stap naar het niveau van volwaardige naamsponsor van een internationaal actief topwielerteam. "Soudal is wereldwijd actief in meer dan 130 landen", aldus Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal. "We willen ons merk nog bekender maken bij de gebruikers van onze producten."

Cosponsor Belisol, de Hasseltse verkoper van ramen en deuren, liet voor de start van de Tour al weten dat het twijfelt over zijn toekomst als sponsor in het wielrennen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud