Advertentie
Advertentie

Sportpaleis en discotheek Versuz gaan radio maken

Versuz is voortaan niet alleen een discotheek, maar ook een radiozender. ©IMAGEGLOBE

De zalenuitbater Sportpaleis Group en de Hasseltse discotheek Versuz gaan samen de Antwerpse fm-frequentie vullen die toebehoorde aan Story FM, de radiozender die door mediabedrijf Sanoma was stopgezet.

Een merkwaardig duo, dat is het minste dat je kan zeggen van de nieuwe eigenaars van de Antwerpse 107 fm-frequentie.

Sportpaleis Group is de uitbater van het Sportpaleis, de Lotto Arena, Ethias Arena, Vorst Nationaal, Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt. De zalenuitbater zal voortaan van zes uur ’s morgens tot middernacht de radiozender ‘Sportpaleis FM’ maken. De zender zal aansluiten bij de live evenementen die in de zalen plaatsvinden.

‘De muziek op Sportpaleis FM zal grotendeels dezelfde zijn als die welke live in de zalen te beleven valt’, aldus een persbericht. Het zal gaan om een non-stop uitzending die alleen onderbroken wordt voor nieuwsbulletins (elk uur), promospots voor concerten en evenementen in de zalen, berichten over optredende artiesten en ‘andere korte redactionele aankondigingen’. Soms zal er ook live verslag worden gedaan van grote evenementen.

De doelgroep van Sportpaleis FM is ‘de muziekliefhebber die geïnteresseerd is in het bredere pop- en rockgenre’. Zo’n 45% van de bezoekers van de zalen van de Sportpaleis Group is 25 à 44 jaar oud. Nog eens 21% zit in de leeftijdscategorie 45 tot 64 jaar, en 10% van de bezoekers is tussen de 18 en 24 jaar oud. Vrouwen bestellen 53% van de tickets.

De nieuwe radiozender zal te beluisteren zijn in Groot-Antwerpen, waar zowat een vijfde van de bezoekers van Sportpaleis en Lotto Arena zich bevindt. Daarnaast wordt ook uitgezonden via internet, op www.sportpaleis.be en de andere websites van de groep.

Versuz

Na middernacht en tot zes uur wordt de fm-frequentie overgenomen door de Hasseltse discotheek Versuz en verandert de naam in ‘Versuz Radio’. De nachtzender richt zich tot liefhebbers van ‘kwalitatieve, dansbare (elektronische) muziek’, met een afwisseling van vaste resident dj’s en bezoekende dj’s uit eigen land en het buitenland. Ook hier zal soms live worden uitgezonden tijdens de vaste openingsdagen van de club (donderdag, zaterdag en maandag) en tijdens bijzondere events of dj-sets.

In een tijd waarin de megadiscotheken het niet onder de markt hebben – afgelopen weekend sloot de Antwerpse Noxx nog de deuren - probeert Versuz in het Antwerpse zijn imago te versterken en nieuwe bezoekers aan te trekken. De Versuz, die tot rond jaren 90 als ‘Dockside’ door het leven ging – is gevestigd in de Hasselste Grenslandhallen, naast de Ethias Arena. De twee radiomakers zijn dus ook buren van elkaar.

De Antwerpse 107 FM-frequentie werd tot en met afgelopen maandag ingevuld door Story FM, de zender rond het voormalige Sanoma-weekblad Story. De Persgroep nam het blad intussen over, maar had geen interesse in de radiozender.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud