Streamingdienst Disney komt in september naar België

Een beeld uit de populaire Disney-animatiefilm 'Frozen'. ©DISNEY

Disney+, de streamingdienst van de gelijknamige Amerikaanse entertainmentreus, landt in september in ons land. Disney sprak eerder van de zomer.

Disney maakte de plannen voor een lancering in september bekend op Twitter. Ook in Portugal wordt de dienst dan beschikbaar. Een exacte datum is er nog niet, maar geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om op de hoogte te blijven.

De Amerikaanse mediagroep lanceerde zijn streamingplatform al in de VS en in meerdere grotere landen. Het bedrijf zei vorige maand, zowat vijf maanden na de lancering, 50 miljoen betalende abonnees te tellen. Omdat de internationale uitrol volop bezig is, lijkt de doelstelling van 60 à 90 miljoen abonnees in heel 2020 binnen handbereik.

Disney+ biedt zijn abonnees toegang tot de enorme catalogus aan films en series van The Walt Disney Company. Ook Pixar, Marvel, Star Wars-producent Lucasfilm en National Geographic vallen daaronder. Disney heeft ook nieuwe content gemaakt voor de streamingdienst. Vooral de Star Wars-serie 'The Mandalorian' bleek zeer populair.

Coronacrisis

Een abonnement kost 6,99 euro per maand en 69,99 euro voor wie voor een heel jaar intekent, wat op 5 euro per maand neerkomt.

Disney+ is het geesteskind van Bob Iger, die eind februari opstapte als CEO. Iger bouwde de catalogus van Disney de voorbije jaren fors uit met meerdere overnames, zoals Marvel, Lucasfilm en de filmstudio 20th Century Fox.

De lancering van Disney+ kwam achteraf bekeken op het geschikte moment. Door de coronacrisis is de vraag naar online entertainment groot, wat de weggevallen omzet uit bioscopen en pretparken enigszins compenseert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud